Sponsors dragen fietsproject Koraal warm hart toe

14 augustus 2024

De dertien jeugdigen van De La Salle en De Hondsberg die meedoen aan het jaarlijkse fietsproject, hebben maar één missie: de top van Mont Ventoux bedwingen. Eind september is het zover en gaan ze vanuit startplaats Sault op weg om de Reus van de Provence (1.910 meter) te beklimmen. Het fietsproject wordt sinds 2014 gehouden en kan niet bestaan zonder bijdragen van sponsors.

Door Marc Cleutjens (verslaggever en zeer betrokken externe buddy fietsproject)

De jeugdigen die meedoen aan het fietsproject, zijn ook dit jaar afkomstig van de Koraal locaties De La Salle en De Hondsberg. Ze zijn allemaal gekoppeld aan een buddy waarmee ze zowel groeps- als individuele trainingen afwerken. Mont Ventoux beklimmen is immers geen makkie en al in het voorjaar begint een uitgekiend trainingsprogramma, zodat de top van de Kale Berg in september door iedereen bereikt kan worden.

Elke maandag- en donderdagmiddag worden wekelijks gezamenlijke fietstrainingen gehouden met als doel elke jeugdige op weg te helpen naar een vereist aantal trainingskilometers. Wie meedoet aan het fietsproject en de Mont Ventoux wil bedwingen, is namelijk verplicht om minimaal 750 kilometers in de benen te hebben. In de zomermaanden worden enkele koersen gehouden die ertoe bijdragen dat ook het klimmen makkelijker zal gaan, onder meer in en om Berg en Dal.

Veel sponsors
Maar… zonder sponsors geen fietsproject. Niet alleen worden aardig wat reis- en verblijfkosten gemaakt om de wielerequipe naar Zuid-Frankrijk te laten reizen en op een camping nabij de Mont Ventoux onder te brengen. Daarnaast dient de ploeg elke dag van gezond eten en drinken te worden voorzien en beschikt elke jongere over een goed onderhouden (en dus veilige) wielrenfiets. Onderweg moeten voldoende reservematerialen beschikbaar zijn.

De La Salle en De Hondsberg  zijn blij dat zich ook in 2024 sponsors hebben gemeld om het fietsproject te ondersteunen. Onze dank is groot dat (in alfabetische volgorde) Bart van Zoggel Grond- en Straatwerk, Chipsoft, Garage van de Wiel, Gijsen BCO, Holland Food Service, Ketelaars Groen & Infra, Kinderhulp, Legrand, Olie & Zo Garage, Rotary Boxtel-Oirschot, Strijbosch, Van der Zanden, Van Doormaal Advies, Van Weert Glas- en Schilderwerken, Van Wijnen, Boomrooierij Weijtmans en Zorgboerderij Het Scheieind bijdragen aan deze editie.

Iconische wielerberg
Zonder de steun van sponsors zou het opzetten van dit in 2014 gelanceerde fietsproject welhaast onmogelijk zijn. Zij dragen er samen met De La Salle en De Hondsberg en hun enthousiaste medewerkers en vrijwilligers aan bij, dat ook dit jaar een groep jeugdigen met een lichtverstandelijke beperking of gedragsproblemen deze iconische wielerberg kan bedwingen. De ploegleiding bestaat dit jaar uit Maarten van Amelsvoort, Yvette van Geffen, Gaby van Helvert en Luuk Pellen.

Met het fietsproject wordt gezond en sportief leven gestimuleerd en leren jeugdigen van De La Salle en De Hondsberg nieuwe uitdagingen aan te gaan. Jeugdigen leren hoe ze samen in een peloton beter kunnen worden en krijgen dankzij de fietstrainingen veel respect voor elkaars prestaties. Ook draagt het fietsproject bij aan de versterking van het zelfvertrouwen en verbetering van de persoonlijke verzorging.

De wielerploeg reist maandag 23 september naar Zuid-Frankrijk. Twee dagen later staat de beklimming van Mont Ventoux op het programma.

Terug naar het overzicht