Mont Ventoux bedwongen: een onvergetelijke prestatie!

02 oktober 2024

Vorige week stonden 12 jeugdigen van De La Salle en De Hondsberg voor een enorme uitdaging: het beklimmen van de Mont Ventoux. Deze tocht, onderdeel van hun behandeling, werd een overweldigend succes. In perfecte omstandigheden - lichte bewolking en nauwelijks wind - wisten Charissa, Dylano, Fleur, Giovanni, Jurre, Joris, Joris, Keano, Kris, Mike, Robina en Rowena samen met hun buddy’s rond het middaguur de top te bereiken. Wat een prestatie!

Keano schitterde door een recordtijd van 1 uur en 25 minuten neer te zetten, en Robina schreef geschiedenis als het eerste meisje van De Hondsberg dat de top wist te halen. Onderweg was soms een extra steuntje in de rug nodig, maar de teamspirit overheerste. "Iedereen hielp elkaar om de Reus van de Provence te bedwingen," klonk het trots vanuit de groep. “Dit avontuur heeft laten zien wat je kunt bereiken als je samenwerkt. We zijn ongelofelijk trots op alle deelnemers!

Op vrijdag werden de jeugdigen en hun buddy’s feestelijk onthaald door familie, vrienden en collega’s. Spandoeken, bloemen en groot applaus wachtten hen op. In het restaurant van de Dishoek volgde een gezellig samenzijn, waar met trots werd teruggeblikt op de indrukwekkende prestatie. "Het was een fantastische week. Enorm genoten van iedereen en mooie kanten gezien van de jeugdigen. Veel gelachen, en in de Dishoek vloeiden er ook wat traantjes."

Ook ouders waren super trots. "We hebben genoten van het fietsplezier dat onze zoon beleefde. We zijn ontzettend trots op zijn prestatie. Ook de emotionele verhalen en het warme ontvangst hebben ons geraakt. Het is echt superknap van alle jeugdigen dat ze de berg hebben bedwongen."

Deze editie, met zijn vele gouden randjes, zal niet alleen herinnerd worden als een sportieve prestatie, maar ook als een ervaring die een diepe impact heeft gehad op de levens van de jeugdigen.

Terug naar het overzicht