Volledig artikel
Klik hier om het volledige artikel te downloaden als pdf...
Op dit moment wordt het complete ICT-netwerk op de centrumlocatie van Op de Bies gerenoveerd. Dat is ook nodig. Want zo kunnen we bereikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van systemen blijven garanderen. En zo kunnen we ons blijven doorontwikkelen en de vragen van bewoners blijven beantwoorden. Na de zomervakantie zijn we begonnen met het vervangen van het netwerk aan wegen waarover ons digitale verkeer plaatsvindt. Denk aan kabels in de grond, wifi in de lucht, computerruimtes in de hoofdgebouwen. Maar bijvoorbeeld ook aan aansluitingen, apparatuur en bekabeling op de woongroepen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met onze technische partner SPIE. Samen proberen we de overlast voor bewoners en medewerkers zoveel mogelijk te beperken. Immers: graafwerkzaamheden voor de deur, boorgeluiden in de gang en vreemde medewerkers die technische aanpassingen komen uitvoeren, wie zit daar nou op te wachten? Nou… Vincent dus! Ook al was dat eerst wel even anders.
Vincent was vroeger snel bang als hij in de verte een machine hoorde die veel geluid produceerde. Toen de plannen voor de grootschalige ICT-renovatie uit de doeken werden gedaan, zagen de begeleiders van Vincent de bui al hangen. Maar in plaats van te denken vanuit overlast, dachten ze vanuit uitdaging. Wat begon met de overhandiging van een fluisterstille boormachine van plastic, groeide in korte tijd uit tot rondjes achter de grasmaaier. Angst voor luidruchtige apparaten werd in korte tijd verdreven door aantrekkingskracht.
Vincent op de graafmachine die Bram Curfs en collega’s voor hem in de tuin parkeerden.
Dus was Vincents belangstelling groot toen die mannen met al die machines op een morgen bij zijn woongroep aanklopten. Hij keek zijn ogen uit toen ze begonnen met de werkzaamheden en vond het geweldig om af en toe een praatje te maken met de medewerkers van SPIE. Vooral met Bram Curfs. “We begonnen de dagen erna steevast om 10:00 uur op zijn groep”, vertelt Bram. “Maar Vincent stond dan al een kwartier op ons te wachten. Dan riep hij: waar blijven ze nou? Prachtig toch!”
Op een gegeven moment waren de werkzaamheden uitgevoerd en gingen de medewerkers van SPIE door naar de volgende woongroep. Bram: “Ik denk dat Vincent dat best jammer vond. Maar ik zie hem nog af en toe als we over het terrein lopen. Dan is hij altijd heel enthousiast!” Omdat de medewerkers van SPIE dat eigenlijk heel gaaf vinden, wilden ze hem eens goed in het zonnetje zetten. “Dus parkeerden we een graafmachine achter zijn woongroep”, gniffelt Bram. “En klopten we opnieuw bij zijn groep aan om hem een shirt van SPIE aan te bieden. En een bouwhelm, compleet met sticker waar we in grote letters ‘VINCENT’ op hebben gezet.”
Het feest was compleet toen Vincent daarna ook nog een rondje over het terrein maakte met de ‘werkmannen’. Zitten op de graafmachine, opdrachten doorgeven aan de andere medewerkers via de portofoon, gaten boren in de buitengevel en nog even controleren of de bekabeling wel goed was aangesloten. Vincent voelde zich helemaal het mannetje. Aan het einde van de dag maakte hij opnieuw een rondje over de centrumlocatie. In zijn nieuwe shirt en met zijn nieuwe helm. Want dat moest iedereen zien!
We willen de medewerkers van SPIE graag bedanken voor de manier waarop ze Vincent bij hun werk hebben betrokken. We weten zeker dat hij nog lang met een brede glimlach aan jullie – en aan jullie machines – zal denken!