Maasveld bestaat 40 jaar!

23 september 2024

Dit jaar bestaat Koraal-locatie Maasveld 40 jaar! Sinds de oprichting in 1984 biedt Maasveld een veilige en passende leefomgeving voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

In de zomer van 1984 werd ‘Huize Maasveld’ opgericht, één van de eerste zorginstellingen in Nederland waar gekozen werd voor een spreiding van de gebouwen in een parkachtige omgeving, die deed denken aan een vakantiepark. Dit concept bood bewoners een aangepaste, genormaliseerde leefomgeving. In de beginjaren was het terrein omheind, door de jaren heen is het terrein open en toegankelijk geworden. In 2012 is gestart met een vernieuwing van het terrein. Met de voltooiing van het multifunctioneel centrum in 2019 is Maasveld een modern terrein met veel ruimte, bijzondere faciliteiten en een open en transparant karakter.

Koraal EVB+ complexe gedragsproblematiek

Zorg op maat en professionele expertise
In de afgelopen vier decennia heeft Maasveld zich ontwikkeld tot een plek waar persoonlijke en professionele zorg voor mensen met (ernstige) verstandelijke en lichamelijke beperkingen centraal staan. De locatie beschikt over uitgebreide kennis en expertise op het gebied van complexe zorg- en ondersteuningsvragen, en biedt een thuis voor bewoners waar zij de zorg en ondersteuning ontvangen die zij nodig hebben.

Feestelijke viering van het 40-jarig bestaan
In 2024 vieren we met trots ons 40-jarig bestaan. Met als hoogtepunt een jubileumfeest op 28 en 29 september, waarbij we samen met bewoners, medewerkers, verwanten, vrijwilligers en buurtbewoners stilstaan bij deze mijlpaal.

Terug in de tijd
​De medewerkers van Maasveld zorgen er al 40 jaar lang voor dat bewoners de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Meerdere van deze medewerkers zijn al sinds de oprichting van Maasveld in 1984 werkzaam op de locatie. Met een aantal van deze jubilarissen blikken we terug en halen we herinneringen op.

Terug naar het overzicht