Koraal verkent overdracht van jeugdhulpaanbod Amarant in Zuidoost- en Noordoost Brabant

22 juli 2024

Begin dit jaar heeft Amarant kenbaar gemaakt zich op termijn te willen terugtrekken uit de jeugdhulpregio’s Noordoost Brabant, Samen voor de Jeugd en 10 voor de Jeugd om zich nog meer te kunnen focussen op het gebied Midden- en West-Brabant.

Koraal en Amarant ervaren al jaren de meerwaarde van de samenwerking in het bieden en ontwikkelen van een gespecialiseerd behandelaanbod voor jeugdigen met een LVB, zowel binnen Brabant als landelijk vanuit de Vereniging Orthopedagogische Behandelcentra (VOBC). Koraal en Amarant zijn dan ook verheugd om te delen dat de eerste gesprekken met elkaar hebben geleid tot het besluit om de mogelijkheden van een eventuele overdracht van het jeugdhulpaanbod van Amarant naar, nader te verkennen.
Een overdracht van deze jeugdhulp activiteiten past binnen de ontwikkeling en transformatie van het jeugd portfolio van Koraal, waarbij de verwachting is dat het deeltijd- en ambulante aanbod van Amarant de behandeling van jeugdigen met een LVB in beide regio’s zal versterken.

In de komende maanden wordt door Koraal het zorgaanbod van Amarant in de drie regio’s en de mogelijkheden voor een overdracht verkend. Daarbij staan voor zowel Koraal als Amarant de inhoudelijke meerwaarde en continuïteit voor jeugdigen, gezinnen, medewerkers en het regionale zorglandschap voorop. Bij een positieve uitkomst van de verkenning zullen Koraal en Amarant samen formeel de intentie vastleggen om te komen tot overdracht van het jeugdzorgaanbod, met als richtpunt begin 2025.
Ondertussen blijft Amarant de zorg in Noordoost Brabant, Samen voor de Jeugd en 10 voor de Jeugd gewoon bieden en daarmee blijft de continuïteit van het zorgaanbod in de regio’s gegarandeerd.

Terug naar het overzicht